23 Feb 2009

Чудесата на технологията


Чудесата на технологията... докъде ли ще стигнат? В новата, все още бета версия на Скайп има прозорче, наречено "Conversations", което удобно показва хората, с които сте си говорили днес, вчера, преди седмица, миналия месец... И точно тук изразът "Този разговор е приключен!" добива напълно реални размери, по следния начин:

Точно така, вече можете да приключите разговора, като го затворите. И по напълно реалистичен начин, това може да не се окаже края. Поне докато не излезете от стаята, не си изключите телефона или не затворите Скайп напълно. В този ред на мисли - във Facebook, когато промените статуса си от "Сам" на "Обвързан", следва възможността да определите с точност с кой е вашата връзка.

Изненадан съм обаче, че когато направите обратната промяна (т.е. от "Обвързан" на "Сам") не следва въпрос "Каква беше причината за вашата раздяла?".Това, от своя страна, отваря много нови възможности. Например, при посочена причина "Чуках приятелката и", въпросната "приятелка" може да напише коментар от рода на "Помниш ли онази вечер, която ти каза, че е болен и не му се излиза? Е, познай защо не му се излизаше, мрънкаща кучко!". Да, а след това, освен "Приятели" може да се въведе категория "Хора, които ненавиждате по всички възможни начини". Въпросните "приятелки" ще могат взаимно да се преместят една друга в нововъведената категория, където функцията "poke" ще бъде заменена от "poke his/her eyes out with a piece of shart metal". Не знам за вас, но аз лично бих платил, за да видя тези неща да се случат.

0 comments: